8 geweldige afstoftips voor een schoner huis die je zeker zal toepassen.

Niet iedereen vind afstoffen leuk, maar er zijn een paar slimme trucs die beter werken dan een standaard plumeau. Deze allerbeste schoonmaaktips delen we graag met je, zodat jij voortaan ook jouw huis en huishoudelijke apparaten snel en simpel weer blinkend schoon kan krijgen. En tijd overhoudt voor leuke dingen! Bekijk deze tips om je huis sneller en gemakkelijker stof vrij te krijgen.

Babydoekjes: nadat je je toetsenbord hebt uitgeschud kan je babydoekjes gebruiken om hardnekkig stof en vuil weg te vegen. Zorg er wel voor dat je de computer uitschakelt voordat je dit doet.

Wasverzachter: met een mengsel van een deel wasverzachter en vier delen water maak je spullen stofwerend. Doe het mengsel in een spuitfles en spuit het op een schone doek. Gebruik deze doek om glazen tafels, douchedeuren en andere gladde oppervlakken stof afwerend te maken. Daarna neem je het af met een droge doek.

Droger vellen: gebruik deze vellen om je computer en televisie scherm af te nemen. Ze zullen het stof verwijderen en voorkomen dat er opnieuw stof op komt.

Penselen: de zachte haren van de penselen zijn zeer geschikt voor het schoonmaken van stof uit kleine scheuren en kieren.

Handschoenen: gebruik stoffen handschoenen om breekbare voorwerpen, zoals swarovski beeldjes, lampen en ander glaswerk schoon te maken. Doe wat glasreiniger op de handschoenen en maak de breekbare voorwerpen dan schoon.

Panty: maak een bal van een paar oude panties en maak dit vast met een elastiek aan een kleerhanger of stok. Gebruik dit om stof van onder en naast je koelkast op te ruimen.

Oude sokken: doe een oude sok om je hand en maak daarmee je lamellen of jaloeziƫn schoon.

Kussenslopen: doe een oud kussensloop om de bladen van een plafondventilator heen en neem zo een voor een de bladen af zonder dat het stof zich over de hele kamer verspreid.

OOK INTERESSANT