Een maand voor een hartinfarct begint je lichaam je al te waarschuwen, dit zijn 6 aanwijzingen.

Iedere dag krijgen in Nederland ongeveer 80 mensen een hartinfarct. Het is dus van groot belang dat je de waarschuwingssignalen van je lichaam herkent zodat je op tijd hulp kan zoeken.

Roken, een hoge bloeddruk, overgewicht en langdurige stress zijn een aantal factoren die het risico op een hartinfarct of hartaanval verhogen. Gezond leven en goed voor jezelf zorgen kan dus het risico op een hartinfarct verlagen.

De symptomen beperken zich niet alleen tot het hart maar kunnen verspreiden over het hele lichaam. Veel van de symptomen worden over het hoofd gezien en worden gerelateerd aan andere oorzaken. Echter in veel gevallen ligt het wel aan het hart. Vroege diagnose geeft u de beste kans op een succesvolle behandeling.

Maar mocht je toch getroffen worden door een hartinfarct dan begint je lichaam je een maand van te voren al te waarschuwen. Wanneer je deze aanwijzingen kent kun je op tijd hulp zoeken om erger te voorkomen! Het is dus belangrijk dat je deze waarschuwingen herkent, je kan er levens mee redden!

Zwak gevoel – Eén van de meest voorkomende symptomen is het gevoel dat je lichaam verslapt. Je lichaam voelt zwak omdat er een ader bij je hart is verbouwd. Dit betekent een minder optimale bloedsomloop en doorbloeding. Je spieren krijgen zo minder zuurstof wat resulteert in spierslapte en het gevaar van vaker vallen.

Op de volgende pagina lees je nog 5 aanwijzingen die je lichaam een maand voor een hartinfarct aan je geeft.OOK INTERESSANT