11 tips om rusteloze en vermoeide benen tegen te gaan!

Heb je ooit die afschuwelijke kramp in je hamstrings en kuiten gehad terwijl je in bed ligt? Het is een pijnsoort die maar blijft aanhouden en er lijkt geen einde aan te komen. Je probeert tevergeefs anders te gaan liggen of zitten en je spieren te masseren en hoopt dat de pijn dan zal verdwijnen. Klinkt dit bekend?

Er zijn helaas mensen die iedere dag te maken hebben met dit soort krampen of spasmen. Deze mensen hebben constant de neiging om hun benen te bewegen of te wiebelen zodra ze iets van een teken van kramp voelen. Zodra er een vreemd gevoel ontstaat moeten ze wiebelen met hun benen. Klinken deze symptomen bekend in de oren? Dan kan het zijn dat u lijdt aan een neurlogische aandoening rusteloze benen syndroom (RBS).

RBS gebeurt meestal s’nachts wanneer je in je bed ligt, echter in de ernstige gevallen kan het ook overdag gebeuren. Je ervaart een gevoel van pijn, tintelingen of jeuk onder de huis van je onderbenen en soms zelfs in je dijen, voeten, handen en armen.

Heb je het gevoel dat je last hebt van RBS dan zijn er bepaalde dingen die je kunt doen om dit tegen te gaan of de pijn enigszins te verminderen. Lees op de volgende pagina verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.OOK INTERESSANT