Slapen met je hond of kat in bed is goed voor je.

Er zullen misschien niet veel mensen voor uitkomen, maar wij denken dat de meerderheid van honden eigenaren met de hond in bed slaapt. Er zijn mensen die beweren dat slapen met een hond in bed slecht voor je is.

Voor veel huisdiereigenaren zijn hun dieren net kinderen. Dus mag de poes best mee in bed. Dat is niet zonder hygiënisch, waarschuwt dierenarts en onderzoeker Paul Overgaauw. “Het zijn beesten en zo moeten ze ook behandeld worden.” Volgens Overgaauw worden onze huisdieren steeds vaker gezien als een volwaardig lid van het gezin. “Daar zitten best positieve aspecten aan, maar een huisdier is geen kind.

Dierenarts Fred Landeg erkent wel dat een hond ook positieve gevolgen heeft voor de gezondheid van baasjes. Met de hond wandelen kan je fitter maken en een lagere bloeddruk geven. Bovendien herstellen mensen sneller na een operatie als ze hun huisdier dicht bij hen hebben.

Dierenarts Rob Lückerath is het daar mee eens. ‘Je kan veel positieve energie halen uit je huisdier, door bijvoorbeeld je hond te knuffelen. Het is niet gevaarlijk om met je hond op hetzelfde bed te liggen, behalve als het beest vlooien heeft of niet sociaal is.’

1. Je slaapt er lekkerder door het is heerlijk en comfortabel.
Honden en katten kunnen altijd wel een plekje vinden om te slapen.

2. Je valt er makkelijker door in slaap. Het helpt goed tegen slapeloosheid
Honden en katten geven je een gevoel van gezelschap waardoor je rustiger wordt en beter in slaap valt.

3. Knuffelen met je hond of kat zorgt voor minder stress.
Als je al knuffelend in slaap valt dan is de kans veel kleiner dat je last krijgt van nachtmerries. Ook voel je je minder angstig door zo’n knuffel. Honden en katten zijn heel therapeutisch.

4. Je krijgt een lekker warm gevoel van je hond of kat.
Honden en katten hebben meestal een lekkere vacht, dit maakt je bed warmer. Je hond of kat kan je dus in de koude wintermaanden net dat extra stukje warmte geven voor een heerlijke nachtrust te komen.

Deel dit met alle honden- en katteneigenaren die je kent! En slaap lekker voor straks.

OOK INTERESSANT